Ramsløk

Nå erklærer jeg herved  sankesesongen min for startet. I går gikk turen til mitt «hemmelige» ramsløksted. Ramsløk er viltvoksende og fantastisk smakfull. Ramsløken blir kalt «Nordens Hvitløk». Sesongen er ikke lang. Den starter vanligvis i begynnelsen av mai og kan strekke seg ut juni. Ramsløkbladene kan forveksles med liljekonvall. Liljekonvall er giftig, så pass på. Så lukt på bladene eller gni  dem mellom fingrene, da vil du kjenne løklukt. Finn deg ditt eget lille ramsløksted.

 

Ramsløkpure

Bruk ca. 400 gram pene og rene ramsløkblader, 4-5 dl nøytral olje eller mild olivenolje kjøres til pure med stavmisker/blender. Jeg bruker å blande i litt rapsolje. Smak til med salt(2-3 ts). Hell det hele over på rene steriliserte glass. Etterfyll med olje om nødvendig for å «forsegle» glasset. Pureen har lang holdbarhet.

ramsløk på glass

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s