Frokostrundstykker

 

Disse rundstykkene er supre å forberede på kvelden så du har ferske rundstykker til frokost.

  • 25 gr gjær(fersk)
  • 4 dl fingervarm melk
  • 2 dl  sammalt hvete fin
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss rapsolje/nøytral olje

Kvelden før; bland gjæren i den fingervarme melken. Jeg foretrekker fersk gjær. Ha i sammalt hvete. Så tilsettes salt, olje og hvetemel, lit om gangen. Kna det hele sammen til en smidig deig. Hold litt tilbake på hvetemelet. Det er ikke sikkert du trenger alt. Bruker du kjøkkenmaskin med eltekrok kjører du du deigen i 5 min. Knar du for hånd, kna i 10 min. La så deigen heve under plast i 30 min. Del deigen opp i 12 biter og rull dem til rundstykker, med litt mel på hendene. Legg rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett. La rundstykkene heve tildekket i kjøleskap natta over. Om du ikke ønsker å kaldheve dem lar du rundstykkene heve 1 time før du steker dem som beskrevet under.

På morgenen tar du rundstykkene ut av kjøleskapet og lar dem stå i romtemperatur, mens stekeovnen blir varm. Sett ovnen på 250 grader. Stek rundstykkene midt i ovnen ca. 12 min. Avkjøl rundstykkene på rist.

Fullkornsrundtykker

Denne oppskriften er perfekt å ha på lur når vi går mot langhelg.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s