Banankake

I kokeboka mi har jeg en oppskrift på banankake, som er nesten 50 år gammel. Mamma Paula fikk den da hun bodde i det varme utlandet. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har laget den kaka. Mamma sin banankake er ei langpannekake. Jeg er ikke sikker på om jeg får dele den oppskriften, så inntil det er avklart deler jeg oppskriften på en annen veldig god banankake eller bananbrød siden den blir bakt i en brødform. Hele hemmeligheten med en god banankake er riktig modne bananer. De skal være på kanten til at du vil kaste dem. Brunt sukker er også et tips.

Ingredienser

  • 120 g romtemperert smør
  • 150 g brunt sukker
  • 2 egg
  • 4 godt modene bananer
  • 100 g lettrømme
  • 250 g hvetemel
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts natron

Bruk en kjøkkenmaskin eller miksmaster. Pisk smør og sukker til luftig krem. Pisk inn eggene, ett og ett om gangen. Ha i most banan. Sikt i mel, natron og kanel. Bland det hele forsiktig sammen. Rør så lite som mulig. Dette for at ikke deigen skal bli seig og kaka tung. Hell  deigen over i en godt smurt brødform som rommer  1,5 l. Stek banbrødet på nederste rille i ca. 1 time på 180 grader. Sjekk etter 40 minutter. Er kaka brun på toppen men ikke ferdig legger du over et bakepapir.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s