Bjørnebærsyltetøy

Svigermors hage tror jeg må være som å komme til Edens hage. Den bugner over av blomster, frukt og bær. Og drivhuset er fylt til randen av all verdens godsaker. Sist jeg var i Edens hage plukket jeg bjørnebær. Noen av bærene ble til syltetøy. Dette syltetøyet tar litt tid å lage. Prosessen går over 2 dager, men så sitter du igjen med noe virkelig godt.

Ingredienser

  • 1,5 kg bjørnebær
  • 1 kg sukker
  • 1 sitron

Dag 1

Rør sammen bjørnebær og sukker i en kjele. Sett kjelen kjølig i ca. 1 døgn. Rør om et et par ganger i løpet av tiden. Pass på at du ikke rører i stykker bærene. Etter 1 døgn har sukkeret løst seg opp, og bærene avgitt saft.

Dag 2

Sil av bærsaften. Kok den opp sammen med saften av sitronen. Ha bærene tilbake i saften. Varm nå massen forsiktig opp. Massen skal ikke koke. Når bærene har blitt varme siler du væsken av på ny. Ha bærene over i varme steriliserte glass. Kok saften inntil  den tykner til en litt sirupaktig konsistens. Når væsken blir kald tykner den mer. Har du termometer kan du bruke det. Saften blir til sirup når temperaturen når 105 grader. Hell den varme saften over bærene på glass. Lukk glassene straks. Har du væske til overs heller du den over på ei lita flaske og du har en god bjørnebærsirup.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s