Cookies med hvit sjokolade 

Jeg er litt svak for det mannen min vil kalle tørre kaker. Herunder biscottie, cookies, kjeks og tradisjonelle julekaker. Enkle kaker som passer utmerket til en kopp kaffe eller te.  Når det kommer til cookies forsvinner dem i rekordfart her i huset. Dette til tross for at «ingen» vedkjenner seg å spise dem. Og helt ærlig  så er det ikke jeg som tømmer cookies krukken.  Jeg tror jeg trygt kan si at oppskriften som følger er yndlings cookiesene til  familien.

.

  • 225 g smør
  • 180 g demarasukker
  •   50 g sukker
  • 320 g mel
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 1 1/2 ts vanilje ekstrakt
  •  1/2 ts salt
  • 200 g hvit sjokolade

Rør romstemperert smør og sukker lett og luftig. Det enkleste er å bruke en miksmaster eller kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg.  Ha i vanilje ekstrakten. Sikt i  mel, natron og bakepulver. Ha i den opphakka sjokoladen.  Bland godt. Sett deigen i kjøleskapet i  30 min. Du kan hoppe over det, men jeg synes at cookiesene flyter mindre under steking når deigen er kald. Bruk en spiseskje til å ta deigen over på bakepapir kledde steke brett. Det blir ca. 35 cookies . Stekes på 180 grader i ca. 10 minutter. Når du tar cookiesene ut av ovnen så vent 5 min før du tar dem over på rist. De er helt myke når e tas ut. Cookiesene blir sprø med myk kjerne når de blir kalde. Så ikke bli fristet til å steke mye lenger enn oppgitt tid. Får du tak på macadamianøtter er kan du bytte ut noe av sjokoladen. Da blir det luksus cookies.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s