Gløggekstrakt 

Desember er gløgg tid.  Da jeg vokste opp var det Tomtegløgg som gjaldt.Den gir gode stemnings minner, men smaken, tja! Nå flommer butikkene over av ulike gløgg typer. Og det finnes mange gode. Men jeg slår selvfølgelig et slag for den hjemmelagde. Lag en gløggekstrakt og drikk den både med og uten alkohol. 

Ingredienser

  • 1 dl rødvin eller hvitvin
  • 4 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 2 stjerneanis
  • 1 ts hele kardemommekjerner
  • 2 biter kanel
  • 10 nelikkspiker
  • 5 cm fersk ingefær
  • 1 appelsin

Bruk kun skallet på appelsinen. Få så lite som mulig av det hvite på appelsinskallet med, da dette er bittert. Ha appelsinskallet opp i kjelen sammen med alle de andre ingrediensene. Kok blandingen opp. Ta den av plata etter oppkok og la det trekke i 30 min. Sil av krydderet. Kok gløggesktrakten opp på nytt. Nå lar du den småkoke i 10 min. Du har nå en deilig hjemmelaget gløggekstrakt. Ekstrakten er passelig til en 1 liter vin, eplejuice eller usukret saft.  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s